Philipp Bayer

Született 1956. 02. 05.

Érdeklődése már korán a távol-keleti harcművészetek felé fordult. Az 1970-es évek Németországában azonban még nagyon korlátozottak voltak a küzdősport lehetőségek, az első vonalban a japán és koreai iskolák jelentek meg. 1970-76-ig az Ő érdeklődése a Shotokan Karate felé irányult, majd utána 1979-ig Tae Kwon Do-val foglalkozott. 1979-ben találkozott a Wing Tsun Kung Fu-val, melyet egy rövid ideig gyakorolt, de különféle problémák miatt felhagyott vele.

További Kung Fu ismeretei elmélyítése céljából Hong Kongba utazott, ahol 1983 januárjában megismerkedett Wong Shun Leung-al, a Ving Tsun Kung Fu nagymesterével. Sifu Wong értékelte a fiatal német ambícióját és a hagyományos módon tanítványává fogadta. Philipp Bayer hosszú időszakot töltött Hong Kongban, mely periódus alatt mély jártasságra tett szert a Ving Tsunban. Visszatérve Németországba, 1990-ben megalapította a Ving Tsun Kung Fu Association Europe-t, amely mára a kontinens legtöbb országában képviseli a WSL-Ving Tsun módszert.

Minden évben helyi és nemzetközi szemináriumokon és edzőtáborokban képezi az Egyesület tanulóit, valamint a világ minden részéről hozzá érkező magántanítványokat. Harcművészeti körökben világszerte az egyik legelismertebb szakértőnek számít.

Civil foglalkozását tekintve pilóta, valamint software manager.